5D Embroidery (Extra)5dlogo

Borduurmotieven en lettertypes combineren, bewerken en het formaat ervan wijzigen. Maak automatisch uw eigen lettertypes van TrueType® of OpenType® lettertypes, of gebruik het archief met speciaal gemaakte lettertypes en vormen. Maak vormen, omlijstingen en versieringen om borduurmotieven en monogrammen te versieren. Gebruik Herhalen (Encore) om ieder gewenst borduurmotief te herhalen verschillende vormen of als borduurringomranding. Gebruik Doorlopend (Endless) om uw favoriete borduurmotieven automatisch zo vaak als mogelijk is in de borduurring van uw keuze te plaatsen. In 5D™ Embroidery Extra kunt u uw borduurmotieven bekijken op een achtergrond, borduurmotieven bewerken en uw favoriete afbeeldingen omzetten in borduurmotieven met de ExpressDesign Wizard.


November 2017 - Tafelloper splitsen (Live online les) **NIEUW**

LOL november 2017  tafelloper splitsen

Maak een nieuw motief, opgebouwd uit onderdelen van bestaande motieven. Splits deze vervolgens de Wizard Split design in meer de motief delen om in een passende ring uit te borduren.

 


Juni 2017 - Omlijstingen en Randen (Live online les)

juni 2017  omlijstingen en randen titel

Binnen de module Embroidery (Extra) kunnen eenvoudig omlijstingen en randen gemaakt worden. Waar moet rekening mee gehouden worden en welke mogelijkheden zijn er. Dit alles wordt behandeld in de deze Live Online Les.

 


Kleuren wijzigen

Kleuren wijzigen

Kleuren uitzoeken en aanpassen in een motief. Welke mogelijkheden komen daarbij kijken.


Januari 2017 - Solar en Glow in the dark (Live online les)

Januari 2017  Solar en Glow in the dark

In motieven is het heel leuk om te spelen met Solar (uv licht gevoelig) garen en Glow in the dark (gloeit op in het donker) garen. Om goed het effect van het garen in een patroon te zien, kan gebruik gemaakt worden van de module 5D vision.


Kleurentoon

Kleurentoon

Om een motief van kleur te wijzigen kan het handig zijn om gebruik te maken van de optie kleuren toon. Deze functie vindt u in de module 5D Embroidery in het bedieningspaneel. Pas helderheid, kleurdiepte of contrast aan om het motief nog meer passend bij het project te krijgen.


Kleurentoon - Garenassortiment

Kleurentoon  garenassortiment

Pas in één handeling alle garens aan in het motief. Dit naar een ander kleuren assortiment. Bijvoorbeeld van Sulky Rayon naar Brildor PB of Madeira Rayon. Kleurentoon gebruiken om de garenkleuren in een motief om te zetten naar een bepaald assortiment of eigen kleurenselectie.


Kleuren aanpassens in koopmotief - Vraag Christianne

Kleuren aanpassens in koopmotief

Soms zijn de kleuren van gekochte of gedownloade motieven niet goed. Vaak heeft dit te maken met het gekozen bestandsformaat. In deze instructiefilm wordt verteld hoe dit gecorrigeerd kan worden en hoe de kleuren vervolgens makkelijk omgezet kunnen worden naar een ander garenassortiment. In dit geval is gewerkt met een motief van Embroidery Library.


Juni 2017 - Vintage Motief (Live online les) ** NIEUW **

Juni 2017  Vintage Motive pp 6D

Motieven kunnen simpel zelf ontworpen worden. In deze les kijken we naar de mogelijkheden van het gebruik van machine steken in de herhaalfunctie en als opvulling. Het uiteindelijke motief wordt een doorlopend motief, dit zorgt ervoor dat deze meerdere keren achter elkaar geborduurd kunnen worden, zonder dat een onderbreking zichtbaar is.

 


November 2016 - Basisbewerkingen (Live online les)

November 2016  Basisbewerkingen

Welke basisbewerkingen zijn er mogelijk. Denk hierbij aan schalen, roteren, kopiëren etc.


Borduurring selecteren

Borduurring Selectie

Voordat er een motief ontworpen of samengesteld wordt, is het belangrijk eerst een borduurformaat te kiezen. Dit kunnen we doen door een borduurring te selecteren. Er kan gekozen worden uit een standaard ring of een virtuele ring met elke gewenste maat.


Afbeelding motief via Background wizard

afbeelding motief via Background wizard

Via organizer kunnen we een afbeelding van een motief maken, maar in sommige gevallen willen we daar ook graag een achtergrond van een kledingstuk bijvoorbeeld bij hebben staan. In deze instructiefilm wordt uitgelegd hoe dat vanuit de Background wizard in Embroidery extra wordt gedaan in combinatie met het programma Paint (van Windows zelf).


Maart 2017 - Letters in Taxgedo (Live online les)

Maart 2017  Woorden plaatsen met Taxgedo

Woorden in een vorm plaatsen geeft een leuk extra effect aan een project. Het het online programma Taxgedo kunnen woorden op een hele simpele manier geplaatst worden.


Maart 2017 - Letters en Quickfont (Live online les)

Maart 2017  Letters en Quickfont

Binnen de module Embroidery zijn veel mogelijkheden met de verschillende lettertypes, maar kunnen ook zelf lettertypes gemaakt worden met het onderdeel Quickfont.


Maart 2015 - Werken met letters (Live online les)

maart 2015  Werken met letters

Tijdens deze online les hebben we gekeken naar de verschillende lettermogelijkheden, het zelf maken van letters via de module Quickfont en het maken van omrandingen.


Split project wizard

Split Project wizard 5D

Splits grote motieven, zodat deze geborduurd kunnen worden in een kleinere ring.


Logo digitaliseren in Embroidery Extra - RSL

Logo digitaliseren  Embroidery Extra

Digitaliseren op een eenvoudige manier is ook mogelijk in Embroidery Extra. Via een cursist kwam de vraag voor het digitaliseren van dit logo. Waar moet rekening mee gehouden worden en hoe kan een afbeelding verbeterd worden. Download de afbeelding hier. En de verbeterde versie hier.


Mei 2016 - Monogrammen met wizard (Live online les)

Mei 2016  Monogrammen

Ontwerp eigen monogrammen met de module 'ExpressMonogram Wizard'. Deze vindt u in het onderdeel Embroidery Extra onder Wizards.


Mei 2016 - Monogrammen zonder wizard (Live online les)

Mei 2016  Monogrammen zonder wizard

De monogrammen wizard helpt ons om op een makkelijke manier monogrammen te maken. Maar soms willen we net wat meer of anders. In deze live online les laten we zien wat naast de wizard nog meer mogelijkheden zijn.


Mei 2016 - Uitlijnen van motieven (Live online les)

Mei 2016  Uitlijnen van motieven

In deze online les hebben we aandacht besteed aan de verschillende manieren van uitlijnen van motieven binnen 5D Embroidery Extra. Daarnaast hebben we met de herhaal (encore) functie gewerkt.


Kader maken met encorefunctie - vraag Christianne

Kader maken met encorefunctie

Christianne vroeg me om een verbetering in een kader te maken. Met behulp van de encore (herhalen) functie maakt mevrouw een kader in de borduurring, maar daarbij worden de hoeken niet mooi omdat het motief in de hoek schuin geplaatst wordt. In een instructiefilm heb ik uitgelegd aan mevrouw hoe dit met een work around opgelost kan worden. Dit wordt gedaan in 5D Embroidery.


Maart 2016 - Doorlopend motief i.c.m. herhaalfunctie (Live online les)

Maart 2016  Doorlopend motief i.c.m. herhaalfunctie

In deze live online les laten we zien hoe een doorlopend motief gemaakt wordt. Hierbij wordt uitleg gegeven over de minidesigns uit de software, welke in een herhaalfunctie in vorm geplaatst worden. U vindt uitleg over het het doorlopende motief met tussenafstand en welke markeringstekens het beste gebruikt kunnen worden.


Maart 2016 - Doorlopend motief via ExpressDesignWizard (Live online les)

Maart 2016  Doorlopend motief via ExpressDesignWizard

Bij het ontwerpen van simpele motieven kan dit goed gedaan worden via de expressDesignWizard in Embroidery Extra. Deze keer werken we met de Trace functie en maken we een doorlopend motief. Ook wordt gebruik gemaakt van de herhaalfunctie (Encore) voor een rechte lijn.


November 2014 - Digitaliseren geboortekaart (Live online les)

November 2014  Digitaliseren geboortekaart

Bekijk de Live Online Les van 27 november 2014 hier terug. Tijdens deze les hebben we besproken wat de mogelijkheden zijn om een afbeelding te digitaliseren in Embroidery Extra en de Design Creator. Tevens zijn hierbij de verschillen in mogelijkheden besproken. De benodigde bestanden om de oefening mee te kunnen doen, kunt u hier downloaden.


instructiefilms

Contactgegevens

Adres:
Spurkstraat 21, 5275 JA Den Dungen

Telefoonnummer:
+31 (0)6 24 29 28 03

E-mail: info@leokascreative.nl
Via website: Contactformulier

U bent op afspraak altijd welkom in onze Showroom! Voor advies, uitleg en aankoop.


Informatie

Prijs is incl. BTW en excl. verzending.

Retourneren artikel kan na retourmelding binnen 14 dagen. Meer informatie.

Verzending: Uw bestelling wordt binnen 2 werkdagen bij DHL aangeboden.

Verzending Nederland:
Pakketpost boven € 75 gratis
Onder € 75 voor € 4,95
Brievenbuspost € 3,95

Verzending België en Duitsland:
Bestelling boven € 100 gratis
Onder € 100 voor € 5,95