5D Live Online Les Archief

De 5D instructiefilms vallen nu onder het 'Gearchiveerde instructiefilm' abonnement. Dit betekent dat er geen Live onlline lessen meer gegeven worden en geen directe nieuwe aanvulling van de instructiefilms. Voor vragen en ondersteuning met persoonlijke instructiefilms staan we wel nog altijd voor u klaar! Wenst u uw abonnement om te zetten naar de Gearchiveerde abonnement (alleen 5D lessen) dan horen we dit graag van u.


Januari 2018 - Gradient verloop in motief

Januari 2018  Gradient verloop

In de module Design Creator is het mogelijk om een een gradient verloop in een motief te maken. Dit verloop is in dichtheid van het opvulpatroon. In deze online les wordt gegeken naar een enkel kleur verloop.

 


December 2017 - Embossing techniek - naaimachine

LOL december 2017  Embossing naaimachine

De embossing techniek geeft een mooie diepte in de stof en het motief. Dit is alleen mogelijk bij dikkere stoffen zoals een fleece, badstof, velours of een wolvilt. Belangrijk is wel om met avalon (wateroplosbare dunne versteviging) te werken, om te voorkomen dat de stof tussen de steken door komt.

 


November 2017 - Design Aligner met vogel

December 2017  Splitsen Desgin Aligner

Een bestaand motief splitsen en daarbij tot op de steek nauwkeurig zelf de splitslijnen bepalen. Dit kan in de module Design Aligner.

 


November 2017 - Tafelloper splitsen

LOL november 2017  tafelloper splitsen

Maak een nieuw motief, opgebouwd uit onderdelen van bestaande motieven. Splits deze vervolgens de Wizard Split design in meer de motief delen om in een passende ring uit te borduren.

 


November 2017 - Applicatie motief - Vleermuis

LOL november 2017  Vleermuis applicatie

Bij het ontwerpen van een applicatiemotief, bestaand uit meerdere applicatie onderdelen kan met de Break Apart (openbreken) functie het motief vereenvoudigd worden. Daarbij wordt besproken hoe een applicatiemotief onderdeel een onderbroken rand kan krijgen.

 


Oktober 2017 - Crazy with stitches

LOL  Oktober 2017  Crazy with stitches

In de module Design Creator kunnen we van een simpele afbeelding, toch een heel apart motief maken. Dit door gebruik te maken van verschillende opvul technieken.

Download de gebruikte afbeelding hier.

 


Oktober 2017 - Kruissteken - Mijn Herfsttuin

LOL  Oktober 2017  Kruissteken Mijn herfsttuin

In de module CrossStitcher kunnen afbeeldingen eenvoudig omgezet worden naar kruissteekpatronen. In deze les uitleg over het omzetten, de kleuren, toevoegen van lettertypes en het ontwerpbestand. krz.

 


September 2017 - Digitaliseren Zeilboot

september 2017  zeilboot

In de module Design Creator digitaliseren we een afbeelding van een zeilboot. Dit door eerst door de software automatisch een motief te laten maken met Express Embroidery en vervolgens zelf het motief te verfijnen met onder andere de functie Multi-Wave fill.

 


September 2017 - Snijnaaldenset - Cutwork

5D LOL 2017 09 Snijnaalden kit  open borduurwerk

In de module Design Creator kan een afbeelding getekent worden en vervolgens omgezet wroden naar een motief. In deze les doen we dat met een ster, waar in het midden (met behulp van de snijnaaldenset) een binnenvorm uitgehaald wordt. Welke stappen zijn belangrijk en hoe worden de snijnaalden geconfigureerd.

 


Juni 2017 - Omlijstingen en Randen

juni 2017  omlijstingen en randen titel

Binnen de module Embroidery (Extra) kunnen eenvoudig omlijstingen en randen gemaakt worden. Waar moet rekening mee gehouden worden en welke mogelijkheden zijn er. Dit alles wordt behandeld in de deze Live Online Les.

 


Juni 2017 - Vintage Motief

Juni 2017  Vintage Motive pp 6D

Motieven kunnen simpel zelf ontworpen worden. In deze les kijken we naar de mogelijkheden van het gebruik van machine steken in de herhaalfunctie en als opvulling. Het uiteindelijke motief wordt een doorlopend motief, dit zorgt ervoor dat deze meerdere keren achter elkaar geborduurd kunnen worden, zonder dat een onderbreking zichtbaar is.

 


Juni 2017 - Stitch Editor (Plus)

Juni 2017 Stitch editor (plus)

De module Stitch Editor + geeft ons de mogelijheid om bestaande motieven op steekniveau naar wens aan te passen. In deze live online les wordt een motief gesplits en worden de verschillen met stitch editor + voor deze functie weergegeven.

 


Mei 2017 - Stitch Editor + - Roos

Mei 2017  Modify  Roos

De module Stitch Editor + geeft ons de mogelijheid om bestaande motieven op steekniveau naar wens aan te passen. In deze live online les worden de steken in een opvulvak voorzien van een stempel, wordt gegeken hoe een rand toegevoegd kan worden en vervolgens een fixatielijn.

Download het gebruikte motief hier.

 


Mei 2017 - Splitsen motief met te groot borduurformaat

Mei 2017  Splitsen motief met te groot borduurformaat

In de module Design Aligner kunner motieven van een groot formaat, die in een kleinere ring geborduurd worden op een uitgebreide manier gesplitst worden. Vooraf hebben we met tekst en Superdesigns gewerkt om een motief te maken.

 


April 2017 - Module Portraitstitch

April 2017  Photostitch

De module Portraitstitch is erg handig om echte foto's om te zetten naar een gedetaileerd borduurmotief. In deze online les digitaliseren we een mooie bloem.

 


April 2017 - Module Sketch

April 2017  Module Sketch

Op verzoek van een aantal cursisten kijken we nogmaals naar de module sketch. Wat zijn de mogelijkheden en aandachtspunten.

 


Maart 2017 - Woorden plaatsen met Taxgedo

Maart 2017  Woorden plaatsen met Taxgedo

Woorden in een vorm plaatsen geeft een leuk extra effect aan een project. Het het online programma Taxgedo kunnen woorden op een hele simpele manier geplaatst worden.

 


Maart 2017 - Letters en Quickfont

Maart 2017  Letters en Quickfont

Binnen de module Embroidery zijn veel mogelijkheden met de verschillende lettertypes, maar kunnen ook zelf lettertypes gemaakt worden met het onderdeel Quickfont.

 


Februari 2017 - kaarten maken in Cardshop uitgebreid

Februari 2017  kaarten maken in Cardshop uitgebreid

Stel uw eigen kaarten samen via Cardshop, wat zijn de mogelijkheden en waar moet extra op gelet worden. In deze les net wat extra aandachtspuntjes voor de module Cardshop.

 


Februari 2017 - kaarten maken in Cardshop

Februari 2017  kaarten maken in Cardshop

Stel uw eigen kaarten samen via Cardshop, wat zijn de mogelijkheden en waar moet extra op gelet worden. Dit alles in deze uitgebreide Live Online Les.

 


Januari 2017 - Solar en Glow in the dark

Januari 2017  Solar en Glow in the dark

In motieven is het heel leuk om te spelen met Solar (uv licht gevoelig) garen en Glow in the dark (gloeit op in het donker) garen. Om goed het effect van het garen in een patroon te zien, kan gebruik gemaakt worden van de module 5D vision.

 


Januari 2017 - Felting patroon

Januari 2017  Felting patroon

Bij het werken met de Felting embroidery set. Ofwel de punch of vilt set, zijn bepaalde instellingen voor een borduurpatroon belangrijk. In deze online les bekijken we de mogelijkheden en de juiste manier van instellen.

 


December 2016 - Design Aligner

December 2016  Design Aligner

Het is mogelijk om borduurpatronen te ontwerpen tot wel 2 bij 2 meter! Deze kunnen natuurlijk niet direct in de ring geborduurd worden, hiervoor moet eerst gesplitst worden. Dit kan met de module Design Aligner.November 2016 - Kruissteken uitgebreid

November 2016  Kruissteken vervolg

Deze les gaan we wat dieper in op de kruissteekmodule. Er wordt gekeken naar opvullingen en het maken van letters.

 

 


November 2016 - Kruissteken basis

November 2016  Kruissteken

De module Cross Stitcher maakt het mogelijk om kruissteekmotieven te ontwerpen. In deze online les de mogelijkheden van deze module.

 

 


November 2016 - Basisbewerkingen

November 2016  Basisbewerkingen

Welke basisbewerkingen zijn er mogelijk. Denk hierbij aan schalen, roteren, kopiëren etc.

 

 

 

 


Oktober 2016 - Simpele afbeelding digitaliseren

Oktober 2016  Simpele afbeelding digitaliseren

Het inladen van een simpele afbeelding (met kleine correcties) en omzetten naar een borduurmotief wordt in deze online les besproken. Gekeken wordt naar een lijnen motief en een opgevuld motief. Download de afbeelding van het varken hier.

 


September 2016 - Tekenen van lijnen en vakken

September 2016  Tekenen van lijnen en vakken

Het tekenen van lijnen en vakken maakt het mogelijk om zelf ontwerpen te digitaliseren. Waar moet bij het maken hiervan rekening gehouden worden en hoe komen lijnen en vakken tot stand?

 


September 2016 - Portraitstitch

September 2016  PortraitStitch

Het digitaliseren van gedetailleerde foto's zoals gezichten, dieren en bloemen wordt gedaan in de module PortraitStitch. In deze Live Online les staan we stil bij de mogelijkheden en aandachtspunten van deze module.

 


Juli 2016 - Digitaliseren afbeelding Slipper

Juli 2016  Digitaliseren afbeelding Slipper

Een afbeelding handmatig digitaliseren vanuit de module Design Creator. Wat is een juiste volgorde en hoe kiezen we een opvulpatroon en de richting daarvan. Download de afbeelding van de slipper hier.

 


Juni 2016 - Module Sketch verdieping

Juni 2016  Module Sketch verdieping

In de module sketch kunnen afbeeldingen gekoppeld worden aan steken. Op deze manier kunnen tekeningen over getrokken worden, maar ook kunnen bestaande motieven ingeladen om wat meer details aan te brengen met simpele lijnen bijvoorbeeld.

 


Juni 2016 - Module Sketch

Juni 2016  Module Sketch

Waar wordt de module voor gebruikt en welke steek mogelijkheden zijn er. In deze Live Online les worden de mogelijkheden besproken.

 


Mei 2016 - Monogrammen zonder wizard

Mei 2016  Monogrammen zonder wizard

De monogrammen wizard helpt ons om op een makkelijke manier monogrammen te maken. Maar soms willen we net wat meer of anders. In deze live online les laten we zien wat naast de wizard nog meer mogelijkheden zijn.

 


Mei 2016 - Monogrammen met wizard

Mei 2016  Monogrammen

Ontwerp eigen monogrammen met de module 'ExpressMonogram Wizard'. Deze vindt u in het onderdeel Embroidery Extra onder Wizards.

 

 


Mei 2016 - Uitlijnen van motieven

Mei 2016  Uitlijnen van motieven

In deze online les hebben we aandacht besteed aan de verschillende manieren van uitlijnen van motieven binnen 5D Embroidery Extra. Daarnaast hebben we met de herhaal (encore) functie gewerkt.

 


April 2016 - Yarn Couching set

April 2016  Yarn Couching set

Uitleg over de Yarn Couching set ofwel de draden opnaaiset. Dit is een optioneel accessoire om een woldraad boven op een textiel te borduren. Dit kan uit de vrije hand of in een borduurmotief. In deze live online les wordt ook uitleg gegeven over het ontwerpen van een borduurmotief voor het vast zetten van de woldraad. Dit wordt gedaan in de Design Creator.

 


Maart 2016 - Doorlopend motief i.c.m. herhaalfunctie

Maart 2016  Doorlopend motief i.c.m. herhaalfunctie

In deze live online les laten we zien hoe een doorlopend motief gemaakt wordt. Hierbij wordt uitleg gegeven over de minidesigns uit de software, welke in een herhaalfunctie in vorm geplaatst worden. U vindt uitleg over het het doorlopende motief met tussenafstand en welke markeringstekens het beste gebruikt kunnen worden.

 


Maart 2016 - Doorlopend motief via ExpressDesignWizard

Maart 2016  Doorlopend motief via ExpressDesignWizard

Bij het ontwerpen van simpele motieven kan dit goed gedaan worden via de expressDesignWizard in Embroidery Extra. Deze keer werken we met de Trace functie en maken we een doorlopend motief. Ook wordt gebruik gemaakt van de herhaalfunctie (Encore) voor een rechte lijn.

 


Maart 2016 - Cutwork needles (snijnaalden) vervolg

Maart 2016  Cutwork needles (snijnaalden) vervolg

Bij het ontwerpen van een open borduurwerk zijn er een aantal digitaliseringsmogelijkheden. In deze les kijken we naar de methode van het toevoegen van een lijn in een motief binnen de Design Creator. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over de verschillende naalden en het gebruik ervan. Tijdens het digitaliseren maken we gebruik van de functie Break Apart (losbreken). Wilt u een cutwork needles aanschaffen? Dan kan ik onze webwinkel

 


Februari 2016 - Cutwork needles (snijnaalden)

Februari 2016  Cutwork needles (snijnaalden)

Bij het ontwerpen van een open borduurwerk zijn er een aantal digitaliseringsmogelijkheden. In deze les kijken we naar de methode van het toevoegen van een lijn in een motief binnen de Design Creator. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over de verschillende naalden en het gebruik ervan. Wilt u een cutwork needles aanschaffen? Dan kan ik onze webwinkel

 


Februari 2016 - Velvetsteken vervolg 

februari 2016  Velvetsteken vervolg

In deze Live Online les is getoond wat een velvetsteek is, hoe deze gemaakt wordt en vervolgens verwerkt wordt. Dit alles wordt gedaan in de ontwerp module Design Creator. Deze les is een herhalende aanvulling op de les van februari.

Wilt u een Velvet mesje aanschaffen? Dan kan ik onze webwinkel

 


Januari 2016 - Velvetsteken maken
Januari 2016  Velvetsteken maken

In deze Live Online les is getoond wat een velvetsteek is, hoe deze gemaakt wordt en vervolgens verwerkt wordt. Dit alles wordt gedaan in de ontwerp module Design Creator.

Wilt u een Velvet mesje aanschaffen? Dan kan ik onze webwinkel

 


Januari 2016 - Stitch editor 

Januari 2016  Stitch editor

Bewerk motieven op steek niveau in de module Stitch Editor Plus (het schaartje met rode plusje). Een deel van de steken van een motief wijzigen, invoegen van kleuren en morphing. Het komt allemaal aan bod.

 


December 2015 - Stitch editor
December 2015  Stitch editor

Bewerk motieven op steek niveau in de module Stitch Editor (het schaartje). In deze online les laten we zien hoe steken geselecteerd en veranderd worden, maar wordt ook naar de volgorde van de kleurblokken gekeken. Binnen opvulgebieden kan eenvoudig een nieuw relief gemaakt worden met de functie stempelen. Vervolgens leg ik uit wat de mogelijkheden zijn van omrandingen en applicatielijnen.

 


November 2015 - Filmstrip en borduurvolgorde

November 2015  Filmstrip en borduurvolgorde

Bij het digitaliseren van een borduurmotief binnen de Design Creator, staat de volgorde van de objecten in de filmstrip weergegeven. In deze Live online les kijken we naar de mogelijkheden en voordelen van deze filmstrip.

 


November 2015 - Eigenschappen opvullingen

November 2015  Eigenschappen opvullingen

Bij het maken van een opvulpatroon zijn er verschillende instellingsmogelijkheden en patroon eigenschappen. Tijdens deze les wordt daar aandacht aan besteed.

 


Oktober 2015 - Digitaliseren afbeelding

Oktober 2015  Digitaliseren afbeelding

Bij het digitaliseren van een afbeelding komen een aantal belangrijke details kijken. In deze online les wordt er gekeken naar de mogelijkheden en overwegingen die gemaakt moeten worden bij het digitaliseren. Er is aandacht besteed aan de juiste functie en het maken van sprongsteken.

 


Augustus 2015 - PortraitStitch

Augustus 2015  Photostitch

Zet een foto om naar een borduurmotief. Waar moet rekening mee gehouden worden, wat voor soort kaders kunnen geplaatst worden en wat zijn de steekopties. Alle informatie hierover in deze online les

 


Juli 2015 - Organizer en Windows Plug-in

Juli 2015  Organizer en Windows Plug in

Om borduurmotieven op de schijf te bekijken, wordt gebruik gemaakt van de module Organizer. Deze is te gebruiker in alle windowsversies. Vanuit hier kunnen borduurmotieven bekeken wordt, maar ook geconverteerd worden naar een ander bestandsformaat of een afbeelding. Er wordt in deze online les ook aandacht besteed aan het alternatief met de nieuwe windows Plug-in, welke gratis te downloaden is. Deze werkt op windows 7,8 en 10.Juni 2015 - Kleurbewerkingen

Juni 2015  Kleurbewerkingen

Binnen de software kunnen op verschillende manieren met kleuren omgegaan worden. Denk hierbij aan het gebruiken van kleurschema's, maar ook het simpel omzetten van standaardgarens naar Glow in the dark garen of Solvy garens.April 2015 - Opvulvlakken

April 2015  Opvulvlakken

Tijdens deze les hebben de mogelijkheden voor de verschillende opvulpatronen besproken. Deze opvulvakken worden ingesteld binnen de Design Creator, de ontwerp module binnen de 5D software.Maart 2015 - Werken met letters

maart 2015  Werken met letters

Tijdens deze online les hebben we gekeken naar de verschillende lettermogelijkheden, het zelf maken van letters via de module Quickfont en het maken van omrandingen.Januari 2015 - Ontwerpen applicatie motief

Januari 2015  Ontwerpen applicatie motief

Bekijk de Live Online Les van 8 januari 2015 hier terug. Tijdens deze les hebben we gezien hoe van een afbeelding een applicatie motief gemaakt kan worden. Dit in de module Design Creator.

De benodigde bestanden om de oefening mee te kunnen doen, kunt u hier downloaden.


November 2014 - Digitaliseren geboortekaart

November 2014  Digitaliseren geboortekaart

Bekijk de Live Online Les van 27 november 2014 hier terug. Tijdens deze les hebben we besproken wat de mogelijkheden zijn om een afbeelding te digitaliseren in Embroidery Extra en de Design Creator. Tevens zijn hierbij de verschillen in mogelijkheden besproken.

De benodigde bestanden om de oefening mee te kunnen doen, kunt u hier downloaden.

 


instructiefilms

Contactgegevens

Adres:
Spurkstraat 21, 5275 JA Den Dungen

Telefoonnummer:
+31 (0)6 24 29 28 03

E-mail: info@leokascreative.nl
Via website: Contactformulier

U bent op afspraak altijd welkom in onze Showroom! Voor advies, uitleg en aankoop.


Informatie

Prijs is incl. BTW en excl. verzending.

Retourneren artikel kan na retourmelding binnen 14 dagen. Meer informatie.

Verzending: Uw bestelling wordt binnen 2 werkdagen bij DHL aangeboden.

Verzending Nederland:
Pakketpost boven € 75 gratis
Onder € 75 voor € 4,95
Brievenbuspost € 3,95

Verzending België en Duitsland:
Bestelling boven € 100 gratis
Onder € 100 voor € 5,95