6D Embroidery (Extra) 6dembroidery

Borduurmotieven en lettertypes combineren, bewerken en het formaat ervan wijzigen. Maak automatisch uw eigen lettertypes van TrueType® of OpenType® lettertypes, of gebruik het archief met speciaal gemaakte lettertypes en vormen. Maak SuperDesigns, vormen, omlijstingen en versieringen om borduurmotieven en monogrammen te versieren. Gebruik Herhalen (Encore) om ieder gewenst borduurmotief te herhalen verschillende vormen of als borduurringomranding. Gebruik Doorlopend (Endless) om uw favoriete borduurmotieven automatisch zo vaak als mogelijk is in de borduurring van uw keuze te plaatsen.

In 6D™ Embroidery Extra kunt u uw borduurmotieven bekijken op een achtergrond, zelfs met applicaties. Borduurmotieven bewerken en uw favoriete afbeeldingen omzetten in borduurmotieven met de ExpressDesign Wizard of creëer automatisch uw eigen Quiltblokken.

Maak uw eigen quiltblokken via de Quilt Wizard (nieuw in 6D, gelijk aan het pakket 5D Quilt Design Creator)


Mei 2020 - Werken met motieflijnen

mei 2020  Motieflijn basis

Een motieflijn is eigenlijk een lijn met een siersteek uit de naaimachine. Deze lijn is heel leuk toe te passen in een motief. In deze les laten we zien hoe we dit in de basis kunnen doen. Bij de live online les van juni zullen we hier nog dieper op in gaan.

 

 


Maart 2020 - Digitaliseren schaapje en plaatsen van tekst in ronding

LOL BS  Maart  Schaapje met tekst in ronding

In deze les laten we zien hoe een afbeelding makkelijk om te zetten is naar een borduurmotief en wat voor invloed het aanpassen van opvullingen heeft op een motief. Daarbij leggen we uit hoe het ontworpen motief op een goede manier vergroot en verkleind kan worden. Als het motief helemaal klaar is, voegen we hier tekst in een ronding aan toe in de module Embroidery Extra om het motief helemaal af te maken.

Download het gebruikte bestand hier.

 

 


Maart 2020 - Teksten in en langs vormen plaatsen

Maart 2020  Teksten in en langs vormen plaatsen

Werken met teksten is altijd leuk! Maar het kunnen beïnvloeden en aanpassen van teksten om deze nog beter bij een project te laten passen, maakt dit nog veel leuker. In deze online les kijken we naar de mogelijkheden en eigenschappen van de tekst functie.

 

 

 


Januari 2020 - Encore (Herhaal) functie

januari 2020  encore functie

Met de Encore functie kunnen op een eenvoudige manier één of meerdere borduurmotieven in een terugkomend patroon geplaatst worden. De verschillende mogelijkheden worden in deze online les behandeld.

 

 


Maart 2019 - Splitsen van een meerkleuren bestand

Maart 2019  Splitsen patroon met volle kleurvakken

In de module design aligner kunnen veel motieven gesplitst worden, toch zijn er soms motieven die wat extra aandacht nodig hebben om op een mooie manier te splitsen. Deze worden dan extra aangepast in de module Embroidery.

Download het gebruikte bestand hier.

 


Februari 2019 - Quilt wizard

LOL BS  februari 2019 Quilt wizard

De quiltwizard binnen Embroidery Extra maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier gevarieërde quilt patronen te ontwerpen, zonder zelf te digitaliseren.

 


Borduurgarens via RGB kleuren

Borduurgarens via RGB kleurenAls we een hele specifieke kleur willen omzetten naar een borduurgaren en we weten de RGB kleur. Dan kan dat via een zelf aangemaakte garenkleur. In deze instructiefilm laten we zien hoe dat garen wordt aangemaakt en hoe vervolgens het juiste borduurgarens gevonden kan worden.

 


September 2018 - Letters opvullingen en vormen

September 2018 Letters opvullingen en vormen Binnen embroidery Extra zijn veel mogelijkheden met de standaardlettertypes. Zo kunnen de opvullingen en de vormen beïnvloed worden. In deze online les wordt uitgebreid verteld wat de mogelijkheden zijn.

 


September 2018 - Applicaties in bestaande patronen

septmerber 2018 applicatiesOm in een bestaand motief het applicatie vlak aan te passen of in een bestaand motief een applicatievlak toe te passen zijn er verschillende mogelijkheden.

 


Juni 2018 - Font manager

Juni 2018 Font MangerHet is mogelijk om eigen lettertypes te maken en te ontwikkelen. Dit gebeurd binnen de Font Manager in Embroidery Extra.

 


Mei 2018 - Edit Tabblad in Embroidery

Mei 2018  Modify Tabblad in EmbroideryHet aanpassen van een bestaand motief kan in het tabblad Edit binnen embroidery extra. Hier kunnen delen van een motief verwijderd worden of juiste gedupliceerd. Ook laten we zien hoe het toevoegen van kleuren binnen een motief mogelijk is.

 


Mei 2018 - Super designs, Frames en Borders

Mei 2018  Super designs, Frames en BordersHet tabblad Super designs, Frames en Borders maakt het mogelijk om een geheel nieuw motief te maken of om bestaande motieven te verrijken met wat extra's. In deze online les worden de mogelijkheden van deze tabbladen binnen embroidery besproken.

 


April 2018 - Photostitch Wizard

April 2018  Photostitch WizardBij het omzetten van een echte foto met veel detail is het belangrijk dat er ook een motief op detail niveau gecreëerd wordt. Dit kan gedaan worden in de Photostitch Wizard. Deze vindt u op het tabblad Wizards binnen Embroidery.

 


Maart 2018 - Express Design Wizard

BS LOL Maart 2018  Expres Design WizardVanuit de Express design wizard kunnen afbeeldingen automatisch omgezet worden naar een motief. Dit met een volledige opvulling, als lijntekening of een silhouet omranding. In deze les de aandachtpunten en mogelijkheden van deze wizard.

 


Maart 2018 - Monogram Wizard

Maart 2018  Monogram wizardHet personaliseren van projecten blijft één van de leukste dingen. En waar kan dit beter mee dan met monogrammen. In de wizard vindt u tal van mogelijkheden voor verschillende stijlen en opmaken.

 


Februari 2018 - Endeless motief Wizard

BS Februari 2018  Endless wizardEndless betekent oneindig. Met deze wizard kunt u motieven maken die oneindig zouden kunnen doorgaan. Ofwel doorlopende motieven. Handige tips in deze les voor het aansluiten van de motieven.

 


Januari 2018 - Quiltblock Wizard (Live online les)

Januari 2018 - Quilt block wizardVoor het maken van Quiltblokken is er in mooie wizard in de module Embroidery Extra aanwezig. Hierin is het mogelijk om quiltblokken in verschillende maten, vormen en soorten te ontwerpen.

 


November 2017 - Tafelloper splitsen (Live online les)

LOL november 2017  tafelloper splitsen

Maak een nieuw motief, opgebouwd uit onderdelen van bestaande motieven. Splits deze vervolgens de Wizard Split design in meer de motief delen om in een passende ring uit te borduren.

 


Juni 2017 - Frames and Border (Live online les)

Juni 2017  Frames and Borders website

Binnen de module Embroidery (Extra) kunnen eenvoudig omlijstingen en randen (Frames en Borders) gemaakt worden. Waar moet rekening mee gehouden worden en welke mogelijkheden zijn er. Dit alles wordt behandeld in de deze Live Online Les.

 


Juni 2017 - Vintage Motief (Live online les)

Juni 2017  Vintage Motive pp 6D

Motieven kunnen simpel zelf ontworpen worden. In deze les kijken we naar de mogelijkheden van het gebruik van machine steken in de herhaalfunctie en als opvulling. Het uiteindelijke motief wordt een doorlopend motief, dit zorgt ervoor dat deze meerdere keren achter elkaar geborduurd kunnen worden, zonder dat een onderbreking zichtbaar is.

 


Maart 2017 - Letters en Quickfont (Live online les)

Maart 2017  Letters en Quickfont

Binnen de module Embroidery zijn veel mogelijkheden met de verschillende lettertypes, maar kunnen ook zelf lettertypes gemaakt worden met het onderdeel Quickfont.


Digitaliseren logo visitekaartje

Logo digitaliseren

Digitaliseren op een eenvoudige manier is ook mogelijk in Embroidery Extra. Via een cursist kwam de vraag voor het digitaliseren van dit logo. Waar moet rekening mee gehouden worden en hoe kan een afbeelding verbeterd worden. Download de afbeelding hier. En de verbeterde versie hier.


Januari 2017 - Solar en Glow in the dark (Live online les)

Januari 2017  Solar en Glow in the dark

In motieven is het heel leuk om te spelen met Solar (uv licht gevoelig) garen en Glow in the dark (gloeit op in het donker) garen. Om goed het effect van het garen in een patroon te zien, kan gebruik gemaakt worden van de functie Live view.


November 2016 - Basisbewerkingen (Live online les)

November 2016  Basisbewerkingen

Terug naar de basis, welke bewerkingsmogelijkheden zijn er en waar moet dan rekening mee gehouden worden?


Mei 2016 - Monogrammen zonder wizard (Live online les)

Mei 2016  Monogrammen zonder wizard

De monogrammen wizard helpt ons om op een makkelijke manier monogrammen te maken. Maar soms willen we net wat meer of anders. In deze live online les laten we zien wat naast de wizard nog meer mogelijkheden zijn.


Mei 2016 - Uitlijnen van motieven (Live online les)

Mei 2016  Uitlijnen van motieven

In deze online les hebben we aandacht besteed aan de verschillende manieren van uitlijnen van motieven binnen 6D Embroidery Extra. Daarnaast hebben we met de herhaal (encore) functie gewerkt.


Mei 2016 - Monogrammen met wizard (Live online les)

Mei 2016  Monogrammen

Ontwerp eigen monogrammen met de module 'ExpressMonogram Wizard'. Deze vindt u in het onderdeel Embroidery Extra onder Wizards.


Opslaan als .pes bestand

Opslaan als .pes bestand

Bestanden opslaan als .pes of converteren naar .pes is nodig al de patronen uit geborduurd gaan worden op o.a. een brother borduurmachine. In deze instructiefilm uitleg over de mogelijkheid met 'Export' en de mogelijkheid 'Convert' via de windows Plugin.


Maart 2016 - Doorlopend motief i.c.m. herhaalfunctie (Live online les)

Maart 2016  Doorlopend motief i.c.m. herhaalfunctie

In deze live online les laten we zien hoe een doorlopend motief gemaakt wordt. Hierbij wordt uitleg gegeven over de superdesigns uit de software, welke in een herhaalfunctie in vorm geplaatst worden. U vindt uitleg over het doorlopende motief met tussenafstand en welke markeringstekens het beste gebruikt kunnen worden.


Maart 2016 - Doorlopend motief via ExpressDesignWizard (Live online les)

Maart 2016  Doorlopend motief via ExpressDesignWizard

Bij het ontwerpen van simpele motieven kan dit goed gedaan worden via de expressDesignWizard in Embroidery Extra. Deze keer werken we met de Trace functie en maken we een doorlopend motief. Ook wordt gebruik gemaakt van de herhaalfunctie (Encore) voor een rechte lijn.


Borduurringselectie

Borduurringselectie

Kies de gewenste borduurring of maak een passende maat voor een eigen borduurproject.


ColorTone (kleurentoon)

Color Tone (kleurentoon)

Pas helderheid (Brightness), kleurdiepte (Gamma) of contrast (Contrast) aan om de garenkleuren in het motief nog meer passend bij het project te krijgen. Dit wordt gedaan met de functie ColorTone.


Color Tone (kleurentoon) - Groepen

Color Tone (kleurentoon)  Groepen

Pas in één handeling alle garens aan in het motief. Dit naar een ander kleuren assortiment. Bijvoorbeeld van Sulky Rayon naar Brildor PB of Madeira Rayon. Maar ook om om te zetten naar alleen eigen garens of een groep kleuren in een specifieke kleurtint.


Garenkleuren wijzigen

Garenkleuren wijzigen

De garenkleuren maken of breken een motief. In deze instructiefilm wordt uitleg gegeven over de mogelijkheid om kleuren te wijzigen, maar ook over de verschillende kleurengroepen en garenassortimenten. Deze manier van kleur wisselen is naar de Embroidery (Extra) ook mogelijk in andere modules.

 


Maart 2015 - Werken met letters (Live online les)

maart 2015  Werken met letters

Tijdens deze online les hebben we gekeken naar de verschillende lettermogelijkheden, het zelf maken van letters via de module Quickfont en het maken van omrandingen.


november 2014 - Digitaliseren geboortekaart (Live online les)

November 2014  Digitaliseren geboortekaart

Bekijk de Live Online Les van 27 november 2014 hier terug. Tijdens deze les hebben we besproken wat de mogelijkheden zijn om een afbeelding te digitaliseren in Embroidery Extra en de Design Creator. Tevens zijn hierbij de verschillen in mogelijkheden besproken. De benodigde bestanden om de oefening mee te kunnen doen, kunt u hier downloaden.


Deel motief loskoppelen

Deel motief loskoppelen

Soms is het gewenst om een deel van het motief te gebruiken en de rest weg te halen of te verplaatsen. Dit kan gedaan worden in Embroidery (extra) op het tabblad Edit (bewerken).


Split project wizard

Split Project wizard 6D

Grote motieven ontwerpen? Geen probleem. Splits de grote motieven, zodat deze in een (kleinere) ring of een multi-part ring geborduurd kunnen worden.


instructiefilms

Contactgegevens

Adres:
Spurkstraat 21, 5275 JA Den Dungen

Telefoonnummer:
+31 (0)6 24 29 28 03

E-mail: info@leokascreative.nl
Via website: Contactformulier

U bent op afspraak altijd welkom in onze Showroom! Voor advies, uitleg en aankoop.


Informatie

Prijs is incl. BTW en excl. verzending.

Retourneren artikel kan na retourmelding binnen 14 dagen. Meer informatie.

Verzending: Uw bestelling wordt binnen 2 werkdagen bij DHL aangeboden.

Verzending Nederland:
Pakketpost boven € 75 gratis
Onder € 75 voor € 4,95
Brievenbuspost € 3,95

Verzending België en Duitsland:
Bestelling boven € 100 gratis
Onder € 100 voor € 5,95