bannerC

LeontineLeokasGraag wil ik me aan u voorstellen. Ik (Leontine Luijsterburg) ben in 2000 mijn carrière gestart in de ICT. Naast mijn carrière zijn mijn man en ik in dat jaar gaan samenwonen. Nu jaren later zijn we getrouwd en hebben een heerlijk gezin met twee heerlijke, mooie zoons. Na ruim 10 jaar in de ICT gewerkt te hebben, heb ik besloten om me meer te gaan richten op een persoonlijker beroep. Meer contact met mensen is wat ik graag wilde.

Ervaring

Al tijdens mijn ICT werkzaamheden (wat ik parttime deed na de geboorte van mijn oudste zoon) ben ik een online stoffenwinkel begonnen. Dat begon na een tijdje zo goed te lopen dat we gekozen hebben dit door te zetten naar een winkelpand in Maarssendorp. Helaas heeft dat niet heel lang mogen bestaan en moest de winkel (en daarbij behorende webwinkel) gesloten worden. Heel jammer, want ik had er heel veel plezier in om met de stoffen te werken.

Dat was voor mij dan ook de reden om in de Zelfmaakmode branche te willen blijven. Ik was dan ook heel blij te horen dat er bij Matson Naaimachines (in Utrecht) een verkoper gezocht werd. Hier heb ik veel kunnen leren over het vak en de verschillende machines die daarbij komen kijken. Ik kocht mijn eerste borduurmachine en ging aan de slag met de daarbij behorende software, toen nog de 4D Embroidery.

Midden 2011 kreeg ik de mogelijkheid om een baan te krijgen bij VSM Nederland als Educator (trainer/demonstratrice), dit is de importeur van PFAFF, Husqvarna VIKING en Singer (alleen NL) voor de Nederland en België. Hier heb ik tot februari 2015 parttime met heel veel plezier gewerkt. Vanuit VSM gaf ik demonstraties bij verschillende naaimachine handelaren in Nederland en België. Dit was in de winkel, maar ook op hobby en handwerkbeurzen was ik vaak. Daarnaast trainde ik naaimachine handelaren op nieuwe producten en borduursoftware. En het leukste was, ik kon altijd met de nieuwste en mooiste machines en accessoires werken.

Door het geven van vele trainingen en het opzetten van trainingsoefeningen, mag ik mij een specialist in de borduursoftware 5D, 6D en Premier+(2) Embroidery software noemen. Mijn gevolgde opleiding bij Danckaerts modevakschool, draagt bij in mijn kennis op het gebied van patroontekenen, textiel en de naailessen.

In 2011 ben ik ook projecten gaan maken voor het hobbyhandwerkblad StitchAtHome. Dit is een hele uitdaging om te doen. Je wilt graag wat nieuws en orgineels bedenken. Elke keer weer! Helemaal leuk werd dit toen ik gevraagd werd (in 2013) om ook een redactielid te worden. Om nu ook mee te kunnen praten en denken over de invulling van het blad is wel erg leuk!

Leokas Creative

De naam is samengesteld uit mijn voornaam en de voornaam van mijn man (Kasper) die ook meewerkt aan Leokas Creative. Om de creatieve gedachte erachter aan te geven en het professioneel te laten klinken hebben we gekozen voor de toevoeging Creative.

De eerste software en naailessen ben ik mee begonnen in 2010. Dit op kleine schaal. In middels is Leokas Creative uitgegroeid tot een echte modevakschool met een groot aantal enthousiaste leerlingen. Er worden nu naailessen, patroontekenlessen en verschillende workshops gegeven, maar ook op het gebied van software en machinaal borduren en snijplotters (scanNcut) zijn we sterk uitgebreid in het les aanbod.

Met mijn achtergrond in de stoffen, vond ik een goed overzicht van de verschillende eigenschappen een groot gemis. Dit is de reden dat ik alle informatie wilde bundelen op 1 pagina. Dat is de TextielABC geworden.atelier01
Toen ik eind 2013 de mogelijkheid kreeg om een eigen atelier in te richten, werd het plaatje helemaal compleet. Sindsdien worden de lessen dan ook gegeven vanuit ons eigen atelier, waardoor we de leerlingen nog meer mogelijkheden en gemakken kunnen bieden!

Ondanks een mooi atelier, kreeg ik vooral voor de software vaak de vraag naar andere mogelijkheden. Dit heeft vooral te maken met de afstand die men vaak moet reizen. Want helaas wordt op maar heel weinig plekken in Nederland en België goede softwarelessen gegeven. We hebben er over nagedacht hoe dit een goede invulling te geven. En dat is gelukt! Vanaf september 2014 zijn we een nieuwe weg ingeslagen, het aanbieden van lessen via internet. Op dit moment zijn dat de sofwarelessen, met een zeer uitgebreide uitleg van de borduursoftware (5D, 6D, Premier+ en Premier+2) pakketten van PFAFF en Husqvarna Viking. In mei 2016 hebben we dit uitgebreid met de categorie Snijplotters, waarin we instructiefilms en ondersteuning bieden voor de Brother ScanNcut, Silhouette Cameo en de Sure Cuts a Lot (SCAL) software.

Webwinkel

Naast dit alles kunt u terecht in onze webwinkel voor een groot assortiment artikelen op gebied van plotmedia, snijplotters en fournituren. We bieden u daar meer dan 1500 artikelen aan.

Kennismaken

Komt u me tegen bij een demonstratie of een presentatie, spreek me gerust aan. Ik ervaar het als erg leuk en prettig om te horen wat u van ons vindt, maar vooral ook wat u bezig houdt op het gebied van zelfmaakmode en/of borduren. Maar u mag ook altijd vrijblijvend een keer langs komen in ons atelier in Maarssen!

Inspiratie

Met onze website hopen we veel mensen te inspireren op het creatieve vlak! We wensen u dan heel veel plezier toe met het creëren van uw eigen kledingstukken en andere projecten!

Wie weet tot ziens!
Creatieve groet,

Leontine Luijsterburg